Що таке TON та монета toncoin.

Що таке TON та монета toncoin
Що таке TON та монета toncoin

Однією з особливостей криптоміру є постійне зростання. Тобто ростуть не лише можливості для інвесторів, але й інструменти. В першу чергу, мова йде про різноманітні моменти. Наприклад, ton що таке, що це за монета, мережа і як вона працює. Розбираючись в тому, ton що це, можна одразу визначитися як тон допоможе заробити новачку. Адже це завжди залишається головним завданням. 

Також розбираючись, toncoin що це, варто розуміти ризики і переваги нової системи. Цей шлях досить складний, але саме такі інвестори, які йдуть в довгострокові перспективи, і залишаються в світі крипти надовго. 

Тон коін що це? 

ton що таке

Отже, тонкоін, безумовно, не така популярна валюта, як біткоін. Для багатьох новачків, які тільки намагаються заробити на крипті, дуже важливо одразу виходити за межі біткоїна. По-перше, він настільки популярний, що з кожним днем на ньому все складніше заробити. По-друге, нові монети завжди отримують додаткове заохочення від своїх виробників (а це дуже навіть приємні бонуси). Розширюючи свої знання стосовно інших монет, крім біткоїна, інвестор вчиться бачити нові можливості. І лише такі вкладники можуть заробляти на крипті. 

Повертаючись до тону, то це децентралізована блокчейн-платформа, створена для масштабованих і швидких транзакцій. Тобто в основі такого коина також, як і у біткоїна, лежить ланцюг блоків. Вони працюють за дуже простим принципом. Проводяться операції (транзакції) і інформація про них і створює блоки. Блоки між собою створюють ланцюг захищених даних. Змінити блок, якщо він вже записаний, неможливо. Блокчейн система вважається однією з найнадійніших, якщо розглядати різні децентралізовані системи. 

ton що це

Тон коін був розроблений командою месенджера Telegram з метою створення екосистеми, яка б підтримувала мільйони користувачів і забезпечувала можливість безпечних і дешевих транзакцій. Тобто це була допоміжна система. Таких систем у світі криптовалюти також багато. Основна криптовалюта такої мережі — це Toncoin. Незважаючи на її механізм (вона не була створена ради номінальної цінності монети), на тон коіні можна заробити. 

Валюта існує ще з 2017 року, і вже майже 8 років успішно функціонує. При цьому про неї знають не всі. Первісною метою було створення масштабованої блокчейн-платформи, яка могла б підтримувати величезну кількість транзакцій і конкурувати з великими блокчейнами, такими як Ethereum і Bitcoin. Мережа була успішно запущена, і майже одразу було зібрано близько 1,7 мільярда доларів. Однак проект зіткнувся з юридичними проблемами з боку Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), що призвело до призупинення роботи над TON у 2020 році. З цього моменту розвиток системи пішло по зовсім іншій траєкторії. За розвиток системи взялися незалежні розробники. Так TON став децентралізованою системою, а Telegram, незважаючи на первісні амбіції, більше не пов'язаний безпосередньо з проектом.

Вже сьогодні, в 2024 році TON — це багатоурівнева блокчейн-платформа, створена для високопродуктивних і масштабованих транзакцій. Втім, і тут блоки трохи інші. TON пропонує рішення завдяки своїй архітектурі на основі так званих "шардів" та "майстер-ланцюгів". І це дуже рятує там, де трохи просідає біткоін. 

toncoin що це

Чим особлива саме ця мережа: 

  1. У неї неймовірна масштабованість. TON здатний обробляти мільйони транзакцій на секунду завдяки шардингу — розділенню мережі на незалежні частини (шарди), які працюють паралельно.

  2. Транзакції всередині системи неймовірно швидкі. Все це можливо завдяки унікальній системі, яка знижує і розподіляє навантаження по мережі. 

  3. Як і у іншої крипти, в цій системі є децентралізація. Хоча проект спочатку розроблявся однією командою, тепер він повністю децентралізований і управляється спільнотою.

  4. У такої мережі є багато функцій. 

Усі переваги мережі витікають у переваги і основної монети. 

Які особливості Toncoin?

тон коін що це

Toncoin — це основна криптовалюта екосистеми TON. Її використовують в основному всередині мережі. Наприклад, для оплати транзакцій або створення смарт-контрактів. Монети в цьому сенсі достатньо прості і навіть універсальні. 

Чим відрізняється Toncoin:

  1. Незважаючи на великий функціонал, частіше коини використовують для валютних платежів. Toncoin використовується для оплати за транзакції та послуги в екосистемі TON.

  2. Є у цієї системи і винагороди для валідаторів. Токени розподіляються між валідаторами, які забезпечують роботу мережі, обробляючи транзакції і підтримуючи безпеку мережі.

  3. У мережі, що стосується монет, є інфляційний механізм. Частина Toncoin виділяється для підтримання довгострокового функціонування мережі і забезпечення нагород для валідаторів.

  4. Такі монети досить доступні, особливо для новачків.

що особливого в тон коинах

В цілому, TON — це не просто платформа для транзакцій. Це багатофункціональна екосистема.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua