Що таке трейдинг і як він працює.

Що таке трейдинг і як він працює
Що таке трейдинг і як він працює

У 2024 році, якщо хочеться заробити, одразу потрібно розібратися, трейдинг що це і як працює. Адже це найпростіший і перевірений спосіб, як збільшити свій дохід. Крім того, зрозуміти, трейдинг як працює, буде корисно всім інвесторам. 

Розбираючись у темі, трейдинг як це працює, варто відзначити кілька супутніх процесів. Без них теж не можна заробити. Тому першим ділом потрібно зрозуміти, що це, потім як працює, а вже після, як безпечно заробляти в довгостроковій перспективі. 

Що таке трейдинг і як він працює? 

трейдинг що це і як працює

Отже, що таке трейдинг і як це працює: це термін, який все частіше звучить у фінансових новинах, але для багатьох він залишається загадкою. Для початку потрібно зрозуміти, що це саме процес, коли відбувається продаж активів. Їх продають і купують на фінансових ринках. Все це проводиться для отримання заробітку. Тобто, за аналогією з будь-яким ринком, є своєрідний товар, який продають і купують, і так отримують дохід. Товари, вони ж активи, можуть бути найрізноманітнішими: акції компаній, валюти, сировинні товари (наприклад, золото або нафта), криптовалюти та інші. Головна мета трейдера — заробити на різниці між ціною покупки і ціною продажу.

Для прикладу: можна купити акції компанії на суму 100 доларів за 1 одиницю. Поступово ціна акцій зростає, і вже 1 одиниця коштує всі 120 доларів. Акціонер може їх продати і заробити по 20 доларів на кожній купленій раніше акції. Тобто ця система проста і зрозуміла. Для цього трейдери використовують різні стратегії для того, щоб прогнозувати рух цін і приймати рішення про купівлю або продаж активів.

Принципи роботи трейдера 

трейдинг як працює

Отже, сама суть трейдингу в тому, що коливання по курсах і цінах дає певний заробіток. Це може бути економічна ситуація, новини, політичні події, попит і пропозиція на ринку. Трейдери відстежують ці зміни з допомогою аналізу даних і графіків, щоб приймати рішення. Тобто, щоб стати трейдером, потрібно добре аналізувати різні процеси, які постійно відбуваються на фінансовому ринку. 

На чому заснований трейдинг: 

  1. Існують різні види активів, що дозволяє створити різні стратегії заробітку. Наприклад, акції, валюта або криптовалюта.

  2. Трейдер купує актив, коли вважає, що його ціна виросте.

  3. Коли ціна активу зростає, трейдер продає його для отримання прибутку.

трейдинг як це працює

Важливим елементом трейдингу є аналіз ринку. Проводити його потрібно постійно. Важливий елемент роботи трейдера — вивчення даних і прогнозування майбутньої поведінки ціни. Цей же процес забирає найбільше часу і сил. 

Які існують види трейдингу? 

що таке трейдинг і як він працює

Завдяки популярності трейдингу, такий процес постійно змінюється і стає кращим. Трейдинг може відрізнятися за багатьма параметрами, але головним чином — за термінами утримання активу. Які види трейдингу найпопулярніші та значні: 

  1. Денний трейдинг. Це тип трейдингу, при якому трейдери відкривають і закривають угоди протягом одного дня. Тобто в цьому виді враховують саме короткострокові коливання. Прибуток не такий великий, але трейдер заробляє кожен день. Головним мінусом цього виду трейдингу є постійний контроль за ринком, а ще швидкість прийняття рішення.

  2. Свинг-трейдинг. Такий вид трейдингу передбачає утримання активу протягом кількох днів або тижнів. Трейдери шукають середньострокові тренди на ринку і намагаються отримати вигоду з коливань цін, що відбуваються в цей період. У цьому випадку напруження менше, а ще аналізувати ринок можна поступово. Але при цьому такий трейдинг пов'язаний з більшими ризиками. 

  3. Скальпінг. Це один з найкороткострокових видів трейдингу. Трейдери здійснюють безліч угод протягом одного дня, утримуючи активи всього кілька хвилин або навіть секунд. Мета — отримати невеликий прибуток з кожної угоди, яка накопичується протягом дня. Якщо говорити про мінуси такого трейдингу, то він вимагає високих комісій, а ще за ринком постійно треба спостерігати. 

  4. Позиційний трейдинг. Це той вид трейдингу, коли активи надовго залишаються у одного власника. Йдеться як про кілька місяців, так і про кілька років. Це найбільш довгострокова форма трейдингу, яка ближча до інвестування. Якщо говорити про мінуси, то це великі ризики і складність у прогнозуванні. 

Кожен з цих видів може допомогти заробити. 

Особливості аналізу ринку  

Існує два основних способи, як аналізувати ринок у будь-який час. 

що таке трейдинг і як це працює

Перший вид аналізу пов'язаний з вивченням різних факторів, як економіка, фінансова ситуація на ринку чи навіть політичні фактори. Тобто розглядаються всі фактори, які впливають на ціну активу. Наприклад, при аналізі акцій компанії враховуються її доходи, борги, перспективи зростання, новини про компанію та її керівництво. Це один з найпопулярніших видів аналізу, хоча він досить складний. 

В якості прикладу можна вважати звіти компанії або інфляцію, процентні ставки. Санкції та торгові війни також відносяться до цього аналізу.

На противагу йому є і технічний аналіз. Він базується на вивченні графіків цін та обсягів торгів. Трейдери використовують різні індикатори та графічні моделі, щоб прогнозувати майбутній рух цін на основі історичних даних. Технічний аналіз має кілька інструментів. Наприклад, різні графіки. Це також складний вид аналізу, який може допомогти в трейдингу. 

Як почати трейдинг? 

Для початку слід вивчити основи трейдингу. Для цього підійде література або різні види тренінгів. Далі потрібно вибрати брокера, хоча це непросте, але обов'язкове завдання. Це компанія, яка надає доступ до торгових платформ. Зверніть увагу на комісії, умови торгівлі та репутацію брокера.

Далі вже можна відкрити демо-рахунок. Багато брокерів пропонують можливість торгувати на демо-рахунку — це окремий вид рахунка, через який можна здійснювати угоди з віртуальними грошима. Це відмінний спосіб потренуватися і зрозуміти, як працюють торгові платформи.

Після цих кроків можна сміливо починати розробляти стратегію. Вона і допоможе заробити.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua