Данія інвестує 628 мільйонів доларів в оборонпром України.

Данія інвестує в оборонпром України
Данія інвестує в оборонпром України

Данія і Україна підписали угоду про великі інвестиції у військову промисловість

Уряди Данії і України уклали угоду на суму 4,2 млрд данських крон (близько $628 млн) для внесення інвестицій в українську оборонну промисловість, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Данії.

Згідно з підписаною угодою, міністр оборони Данії Трельс Лунд Поульсен та його українські колеги, міністри оборони Рустем Умеров та стратегічної промисловості Герман Сметанін, домовилися, що Данія фінансуватиме виробництво зброї та техніки в Україні. "Це дозволить українцям збільшити виробництво саме такої зброї, на яку є попит", - сказав Поульсен.

Фінансування складатиметься з двох компонентів: 1,3 млрд крон, які уряд Данії виділить за підтримки парламенту, і 2,9 млрд крон, що походитимуть з морожених російських активів, які Данія конвертує у готівку від імені Європейського Союзу.

Раніше, Данія вже надавала підтримку у розмірі 130 млн крон (більше 16 млн євро) для української енергетичної системи. Крім того, Умеров, міністр оборони України, повідомив 20 вересня про надходження 40,7 млн євро допомоги від Данії на рахунки Міністерства оборони для українського виробництва.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua