Дар'я Білодід за рекордний час здобула перемогу в 1/16 фіналу Олімпіади.

Дар'я Білодід - переможниця 1/16 фіналу Олімпіади
Дар'я Білодід - переможниця 1/16 фіналу Олімпіади

Українська дзюдоїстка Дарина Білодід перемогла представницю Кірібаті Неру Тібва на Олімпіаді. Вона здобула перемогу за п'ять секунд сутички в 1/16 фіналу.

Білодід виконала прийом на оцінку іппон та продовжує боротьбу на Олімпіаді-2024.

Сутичка відбулась у ваговій категорії до 57 кг. Наступною суперницею Білодід стане японка Харука Фунакубо.

У третій день Олімпійських ігор-2024 19 українських спортсменів розпочнуть свої змагання. Вони будуть змагатися у таких видах спорту, як спортивна гімнастика, фехтування, дзюдо, кульова стрільба, плавання, академічне веслування, велоспорт, бокс та теніс.

В понеділок, 29 липня, відбудуться медальні події, серед яких особистий турнір з шаблі у жінок, змагання змішаної команди у пневматичному пістолеті, виступ чоловічої команди у спортивній гімнастиці, індивідуальні змагання у дзюдо у ваговій категорії до 57 кілограмів серед жінок, синхронні стрибки з десятиметрової вишки серед чоловіків та кроскантрі у маунтенбайку. Інші спортсмени з України будуть брати участь у кваліфікаційних чи "втішних" змаганнях або поєдинках перших етапів.

На Олімпіаді Україна буде представлена в більшості видів спорту, за винятком ігрових. Збірна з футболу виступить на Іграх вперше за час незалежності.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua