ДБР затримало військового Сергія Гнезділова, який «добровільно демобілізувався».

Сергій Гнезділов - затриманий воєнний
Сергій Гнезділов - затриманий воєнний

Військовий Сергій Гнезділов повідомив у соціальній мережі Facebook, що його затримали. Раніше він самовільно залишив частину, але не розповів про подробиці своєї затримки.

За попередніми даними, на початку вересня військовослужбовця направили в госпіталь для медичного огляду, але насправді він не проходив обстеження та не перебував у медичному закладі. Після закінчення огляду він не повернувся на службу і два тижні уникарав правоохоронців, змінюючи місця проживання.

Правоохоронці заявили, що демонстративне залишення частини в умовах воєнного часу є аморальним та деморалізує суспільство. Після розгляду матеріалів справи, військовослужбовця затримали підозрюючи його у самовільному залишенні військової частини з метою ухилення від служби.

Поза службою військовослужбовець намагається звернути увагу на відсутність встановлених термінів служби та обов'язку громадян України захищати державу. Цей випадок розділяє думки громадян України.

Що стосується законодавства, Верховна Рада прийняла закон, який звільняє військових від кримінальної відповідальності за перше самовільне залишення частини та дезертирство. Щоб повернутися на службу, потрібна письмова згода командира частини. Також затверджено закон, який дозволяє особам, які не досягли 25-річного віку, служити під час мобілізації.

Державне бюро розслідувань працює над виявленням та поверненням на службу військовослужбовців, які самовільно залишили частини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua