Держдеп оголосив три нові ініціативи на допомогу українцям: деталі.

Представники Держдепу з документами у руках
Представники Держдепу з документами у руках

Заступниця державного секретаря США Узра Зея, що перебуває в Києві, підтвердила незмінну підтримку Сполученими Штатами посадовцям в Україні, працюючим у сфері боротьби з корупцією, а також підтвердила присутність США підтримки для України у війні. Про це повідомило Радіо Свобода.

Під час свого візиту, Заступниця державного секретаря США оголосила про три нові ініціативи, які допоможуть українському народу перемогти в війні та "здобути майбутнє".

Так, Бюро Державного департаменту США з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності виділило грант у розмірі $5 млн для підвищення прозорості та відповідальності уряду шляхом підтримки організацій громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів, які виступають у боротьбі з корупцією.

Програма також має на меті зміцнення співпраці між громадянським суспільством і незалежними антикорупційними установами України.

Управління глобального кримінального правосуддя Державного департаменту надало Міжнародній організації з міграції грант на суму $2 млн для підтримки репаративного правосуддя українським громадянам.

Ця ініціатива допоможе урядовцям та громадянському суспільству розробити механізми компенсації для жертв і підтримки тих, хто став жертвою злочинів Росії.

Бюро операцій з конфліктів і стабілізації Державного департаменту США також виділило $2 млн "ООН-Жінкам" для підтримки українських й інституцій у реалізації Національного плану дій щодо лідерства, відповідальності та участі жінок у реагуванні на конфлікти.

Нагадаємо, США обговорюють з Україною план перемоги та працюють над "іншими заходами", які допоможуть Україні перемогти на полі бою. Речник Держдепартаменту не уточнив свою попередню заяву щодо "продуктивних кроків", які США вбачають у плані перемоги. Він не уточнив, які саме пункти та положення входять до ініціативи, яку підтримує американська сторона.

Раніше було відомо, що Україна прагне отримати запрошення на вступ до НАТО до відходу президента США Джо Байдена з посади.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua