"Десант висадити складніше": українські військові про слабкості флоту РФ.

Військовий десант відрізняється від РФ
Військовий десант відрізняється від РФ

Втрати російського флоту у Чорному морі обмежили його можливості

Українські військові експерти повідомляють, що російські військово-морські сили стали безсилі впливати на хід бойових дій в Україні через великі втрати, отримані в Чорному морі.

"Російський флот паралізований в Азово-Чорноморському регіоні", - повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Плетенчук також підкреслив, що після втрати третини кораблів Чорноморського флоту, росіяни не можуть ефективно впливати на ситуацію в регіоні. Він зазначив, що навіть ті кораблі, які могли б перебувати у внутрішніх водах, не застосовуються через нездатність російського флоту впоратися зі залишками в Чорноморському флоті. Крім того, кораблі з інших акваторій також не можуть потрапити до Чорного моря.

Заступник начальника штабу Військово-морських сил Збройних сил України Андрій Риженко наголосив на складності проведення десантних операцій для росіян через необхідність придушити берегові ракетні системи, розташовані на узбережжі Одеської та Миколаївської областей, а також через значні втрати десантних кораблів.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що недавні російські військово-морські навчання "Океан-24" перебільшено, і в них можуть брати участь лише близько 300 судів, а не 400, як заявлялося.

Незважаючи на втрати в Чорному морі, Росія продовжує вкладати кошти в розвиток свого флоту в інших регіонах. Особливо це стосується спуску на воду нового підводного човна "Якутськ" для Тихоокеанського флоту, який здатний нести крилаті ракети "Калібр".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua