Дія.Підпис, Національний кешбек і не тільки: Федоров назвав головні досягнення у цифровій трансформації.

Федоров говорить на Єкономічному форумі
Федоров говорить на Єкономічному форумі

Цифровий розвиток України: нові досягнення та програми

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про прогрес у цифровому розвитку країни. Мінціфра успішно запровадила програму "Національний кешбек" у додатку "Дія". Українці вже отримали понад 73 мільйони гривень кешбеку, зареєструвались 1317 виробників, а кількість товарів перевищила 260 тисяч.

Федоров закликав українців підтримувати вітчизняні товари, отримувати кешбек і витрачати його на певні товари та послуги.

Проект Дія.Підпис також став дуже популярним серед українців. Його вже використали 49 мільйонів разів для різних цілей: підписування заяв, авторизації на сайтах, покупки квитків на поїзд або театр. Міністр наголосив, що Дія.Підпис є найзручнішим і найбезпечнішим електронним підписом, яким уже скористалося понад 10,4 мільйона українців.

Проведений успішний перший міжнародний інвестиційний саміт Defense Tech Valley, організований проектом Brave1, є ще одним значним досягненням. На заході зібралося понад 650 розробників та понад 100 інвесторів, які представили свої інноваційні розробки і обговорили інвестиційні угоди. Міністерство планує залучити понад 50 мільйонів доларів інвестицій в український сектор оборонних технологій до кінця року.

А також анонсований запуск другого сезону програми "Міцність", яка допоможе українським підприємцям, постраждалим від повномасштабного вторгнення. Учасники програми отримають освітні модулі, консультації та менторську підтримку. Фіналісти будуть мати можливість отримати стипендії до 820 тисяч гривень на розвиток свого бізнесу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua