До Байдена потім: стало відомо, з чого Зеленський розпочне свій візит до США.

Зеленський зустрічається з Байденом в очікуванні
Зеленський зустрічається з Байденом в очікуванні

Президент України Володимир Зеленський почне свою поїздку до США 22 вересня і відвідає завод боєприпасів у Пенсільванії.

За даними агентства AP, цей завод виробляє важливі боєприпаси, які допомагають Україні в протистоянні з Росією.

За словами американських посадовців, "цей завод відрізняється своїми технологіями та експертизою в виробництві боєприпасів, які дуже корисні для України"

Президент Зеленський відвідає завод боєприпасів у Скрентоні, де виготовляються артилерійські снаряди для гаубичних систем. Ці снаряди мають велику дальність дії і дозволяють українським військовим знищувати ворожі об'єкти з безпечної відстані до 32 кілометрів.

Після відвідин заводу, президент України поїде до Нью-Йорка, де виступить на засіданні Генеральної Асамблеї ООН 24 вересня. Потім він переїде до Вашингтона для зустрічі з президентом Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс. Переговори заплановано на 26 вересня.

Цікаво, що можлива зустріч Зеленського з колишнім президентом США, Дональдом Трампом, підтверджена самим президентом України.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про плани Зеленського порушити питання офіційного запрошення України до НАТО на зустрічі з Джо Байденом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua