Дрони атакували нафтобазу в Ростовській області: подробиці від Генштабу ЗСУ.

Атака дронів на ростовську нафтобазу
Атака дронів на ростовську нафтобазу

Українські збройні сили здійснили атаку на комбінат "Кавказ" у Ростовській області Росії. Тут зберігалось нафта та нафтопродукти, які використовувалися російською армією, що окупувала Україну. Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ та російські ЗМІ.

За операцію відповідало Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з іншими підрозділами ЗСУ. У результаті удару на території комбінату виникло щонайменше два значних вогнища пожежі.

Російські Telegram-канали підтвердили атаку, повідомивши про пожежу на нафтобазі у Пролетарську.

За даними Telegram-каналів, атака була проведена в два етапи, що ускладнило гасіння вогнів. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв зазначив, що була спроба відбити атаку, але падіння уламків спричинило загоряння дизельного палива на складах.

Це не перший раз, коли комбінат став об'єктом атаки. Подібна операція вже проводилася у травні цього року. Генеральний штаб ЗСУ поки не надав детальної інформації про наслідки удару, але заявив, що Україна продовжить дії щодо підриву військово-економічного потенціалу Росії.

Також є повідомлення про те, що дрони могли пошкодити склади з паливом для гіперзвукових ракет "Кинджал" на аеродромі "Саваслейка".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua