Дуров зробив першу заяву після арешту у Франції.

Павло Дуров виголосив першу заяву після затримання у Франції
Павло Дуров виголосив першу заяву після затримання у Франції

Павло Дуров розповів про допит в Парижі

Основатель популярного месенджера Telegram, Павло Дуров, розповів про неординарну ситуацію, в якій він опинився в Парижі. У своєму Telegram-каналі 5 вересня він розкрив деталі чотириденного допиту поліцією Франції, який відбувся минулого місяця.

"Мені сказали, що я можу бути особисто відповідальним за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримала відповідей від Telegram", - написав Дуров.

Засновник месенджера висловив своє здивування ситуацією і відзначив 3 ключових моменти:

  • Telegram має офіційного представника в ЄС, який приймає і відповідає на запити ЄС.
  • Французька влада мала багато можливостей зв'язатися з ним для отримання допомоги.
  • Звичайна практика передбачає юридичні заходи проти самого сервісу, а не його керівника.

"Використання законів минулої епохи для звинувачення генерального директора в злочинах, скоєних третіми особами на платформі, яку він керує, є помилковим підходом", - підкреслив Дуров.

Він також наголосив на готовності Telegram захищати свої принципи: "Коли Росія вимагала передати "ключі шифрування" для забезпечення слідкування, ми відмовилися - і Telegram був заборонений в Росії. Коли Іран вимагав заблокувати канали мирних протестувальників, ми відмовилися - і Telegram був заборонений в Ірані".

Дуров визнав, що Telegram не є ідеальним, особливо з урахуванням швидкого зростання кількості користувачів до 950 мільйонів. "Різке зростання числа користувачів Telegram до 950 мільйонів спричинило проблеми зростання, які полегшують злоумисникам зловживати нашою платформою", - відзначив він.

Засновник Telegram обіцяв значні покращення у сфері безпеки: "Саме тому я поставив перед собою як особисту ціль забезпечити значне покращення ситуації в цьому відношенні. Ми вже почали цей процес внутрішньо і скоро поділюся з вами більш детальною інформацією про наш прогрес".

У заключенні Дуров сподівається, що "події серпня призведуть до того, що Telegram - і соціальна мережева індустрія в цілому - стануть безпечнішими та міцнішими".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua