Екоцид: в Україні оцінили шкоду навколишньому середовищу від війни.

Зруйноване місце бойових дій в Україні
Зруйноване місце бойових дій в Україні

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Світлани Гринчук, до вересня 2024 року було зафіксовано понад 6 тисяч випадків екологічних злочинів, а завдана шкода оцінюється приблизно в 2,6 - 2,7 трлн грн.

"Уже зафіксовано понад 6 тисяч різних кейсів. За підрахунками, це десь 2,6-2,7 трлн гривень. Шкода, яку завдали довкіллю, є однією з найбільших у грошовому еквіваленті, оскільки вона включає в себе велику кількість знищених сільськогосподарських угідь, лісових масивів природоохоронної і промислової цінності, а також забруднених водних ресурсів", - заявила Гринчук в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, щодня відбуваються пожежі на сотнях гектарів лісів, для ліквідації яких неможливо використовувати звичайні методи через наявність мін. Кількість лісових масивів з мінами оцінюється у 0,5 млн га.

Гринчук також наголосила, що наразі 20% природоохоронних територій України перебувають під окупацією або в зоні бойових дій. Фахівці міністерства оцінюють, що збитки для природно-заповідного фонду України становлять майже 650 млрд грн.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua