Економічні проблеми Росії значно не вплинуть на завершення війни в Україні — експерт.

Завершення війни в Україні незалежно від економічних проблем Росії
Завершення війни в Україні незалежно від економічних проблем Росії

З фінансового погляду ситуація в економіці Росії погіршується, але не настільки, як б хотіли українці. Тому говорити про те, чи вистачить грошей у Росії для проведення війни в Україні, є некоректним.

Варто зазначити, що російська економіка зіткнулась з проблемами, які стали відчутнішими раніше. Але ці економічні виклики не будуть визначальними для завершення війни, стверджує Адріан Пантюхов, економіст компанії Ukraine Economic Outlook, у програмі телеканалу FREEДOM.

Треба припинити говорити про те, що економіка Росії руйнується в найближчому майбутньому. Це нереалістичні очікування. Потрібно говорити про те, що російські гроші зменшаться порівняно з 2021 роком. У російській економіці є проблеми, такі як зменшення фонду благополуччя, зменшення резервів, несатисфакціонуючий рівень ділової активності, підвищення облікової ставки та інші проблеми. Але, незважаючи на це, загалом російська економіка залишається стабільною

За словами економіста, Росія має свої ринки збуту в Індії та Китаї, які, хоча і придбують російські товари за низькими цінами, проте продовжують внесення значних сум грошей до російського бюджету. Тому говорити про те, чи вистачить грошей у Росії для проведення війни в Україні, є некоректним.

Важливо зазначити, що російська економіка погіршується порівняно з попереднім періодом. Однак ці економічні проблеми не будуть визначальними для завершення війни в Україні, висновок робить Адріан Пантюхов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua