Екс-глава ЦРУ оцінив операцію ЗСУ на Курщині.

Оцінка ЦРУ операції ЗСУ на Курщині
Оцінка ЦРУ операції ЗСУ на Курщині

Бригади ЗСУ відзначилися злагодженістю та військовою майстерністю

Екс-глава ЦРУ Девід Петреус високо оцінив операцію Збройних сил України (ЗСУ) в Курській області, назвавши її прикладом злагодженого загальновійськового бою. Він відзначив, що цей наступ став особливо вражаючою демонстрацією військової майстерності.

Операція включала елементи багатьох бригад, зокрема, елітних підрозділів. У ній брали участь не тільки танки та піхота, а й артилерія, протиповітряна оборона, засоби радіоелектронної боротьби, логістичні підрозділи, а також системи командування та управління. Зокрема, Петреус відзначив використання безпілотників, які були дуже ефективно зкоординовані і синхронізовані з рештою елементів.

Одним із ключових факторів успіху операції Петреус вважає ефект повної несподіванки, який здавався неможливим у світі, де дрони використовуються все частіше.

Екс-глава ЦРУ відзначив, що Україна продемонструвала можливість досягнення такого ефекту. Однак, він також підкреслив головне питання - чи зможе Україна утримати захоплені російські території і як багато російських сил буде перекинуто для витіснення українських військ зі своєї землі.

Ця оцінка Петреуса збігається з аналізом Інституту вивчення війни, який також зазначив напружену ситуацію на Курщині та наступ Росії на Донецькому напрямку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua