Експерт назвав метод стримування російських ударів по енергетиці України.

Метод стрімування ударів по енергетиці України
Метод стрімування ударів по енергетиці України

Україна стикається з недостатком електроенергії

За даними Міжнародного енергетичного агентства, в Україні третина очікуваного попиту на електроенергію не задовольняється. ООН також підтверджує ці дані у своєму звіті, вказуючи, що в зимовий період можуть виникати перебої у спадковості електрики тривалістю від 4 до 18 годин.

Новину підтвердив головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, Іван Ус, в інтерв'ю FREEДОМ.

18 годин без світла - це занадто велике перебільшення, але Росія нанесла суттєві пошкодження українській енергетиці.

За словами експерта, Росія провадила атаки на українську енергетику цього року, особливо з кінця весни. Зараз ми стоїмо перед ще більшими ризиками, і у нас є декілька варіантів дій, якщо атаки на енергооб'єкти зростуть.

Окрім відновлення пошкоджених об'єктів, важливо їх також захищати. Фахівець вважає, що одним з методів може бути реагування з боку Росії. Мають бути чіткі сигнали, що руйнування української енергетичної інфраструктури не залишиться без наслідків.

У нас є партнери, які нам допомагають, але я не впевнений, що Росія зможе допомогти у сфері енергетики. Тому треба давати чіткі сигнали, щоб Росія зрозуміла ціну, яку вона заплатить. Це буде основним стримуючим фактором, який дозволить нам пережити зиму з проблемами, але не настільки серйозними.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua