Експорт української свинини перевищує імпорт другий місяць поспіль.

Українська свинина - експорт лідер
Українська свинина - експорт лідер

За даними митної статистики ДМСУ, експорт свинини з України вже другий місяць поспіль перевищує імпорт. У липні було імпортовано майже 150 тонн свинини, що на 23,5% менше ніж у червні. Проте, обсяги експорту свинини за другий місяць літа склали понад 400 тонн, що більше на 36% ніж у червні. Загалом, за 7 місяців року імпорт свинини становить 1,78 тис. тонн, а експорт - 1,64 тис. тонн. Розбіжність у валютному вираженні не перевищує 10% або 0,4 млн доларів США, повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

За словами аналітиків, однією із причин такої ситуації є низькі ціни на українському ринку свинини. Незважаючи на незначну зростаючу тенденцію ціни у липні, вони залишаються низькими в цілому. Це, з одного боку, створює бар'єр для імпорту та сприяє зниженню середньої митної вартості імпортованої свинини. З іншого боку, це підтримує конкурентоспроможність української свинини на зовнішніх ринках, зауважують фахівці.

Основними зовнішніми ринками для української свинини є ОАЕ, які забирають 85,7% експорту, та країни ЄС, які постачають 37,8% свинини. Канада придбуває 62,2% української свинини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua