Екзит-пол Edison Research показав, що опозиція виграла вибори у Грузії.

Опозиція перемогла на виборах в Грузії
Опозиція перемогла на виборах в Грузії

Опозиція прогнозує перемогу на парламентських виборах у Грузії

За даними компанії Edison Research, опозиційні сили виходять переможцями парламентських виборів у Грузії з результатом 51,9% голосів, тоді як партія "Грузинська мрія" набирає 40,9% голосів.

Результати екзитполу були оприлюднені після закриття виборчих дільниць о 20:00 за грузинським часом, повідомляє портал SOVA з посиланням на телекомпанію Formula.

Дослідження Edison Research, проведене на всій території Грузії, показало надійні і точні результати. Опитування було здійснено серед 14 946 виборців, а похибка може становити +/-2,5%.

Незалежно від цього, локальний соціологічний центр Gorby, який проводив опитування на замовлення провладного телеканалу "Імеді", має протилежні результати. За даними Gorby, "Грузинська мрія" отримала 56,1% голосів, "Коаліція за зміни" – 12,6%, блок "Єдність" – 11,6%, "Сильна Грузія" – 7%.

Учасників голосування обурює декілька інцидентів, таких як закриття однієї з виборчих дільниць та анулювання результатів через підтверджену фактом вкладення бюлетенів.

Нагадаємо, що МЗС України висловило засудження щодо використання фото руйнувань в Україні у передвиборній агітації в Грузії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua