«Елітна» бригада морпіхів РФ була майже повністю розгромлена під Вугледаром – ВВС.

«Елітна» бригада морпіхів РФ розгромлена
«Елітна» бригада морпіхів РФ розгромлена

Втрати 155-ї бригади морської піхоти РФ

Згідно з повідомленням ВВС, втрати 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар з 2022 року, складають 2,4 тисячі осіб. Це становить 80% складу бригади на початку російського вторгнення в Україну. До від початку війни в бригаді було близько 3 тисяч військовослужбовців.

155-та бригада РФ з перших днів конфлікту брала участь у бойових діях на українському фронті і зосередила свої сили на Вугледарському напрямку з осені 2022 року. У листопаді того ж року російські військові повідомляли про значні втрати бригади під час наступу поблизу Павлівки, яка розташована всього за три кілометри від Вугледару.

Втрати російських військ були також високими під час боїв за Вугледар. За оцінками британської розвідки, середні втрати становили 1271 особу на день. Це найвищий показник з початку війни.

У вівторок, 2 жовтня, українські сили офіційно підтвердили вихід з міста Вугледар. Відступ стався на тлі значної переваги російських військ у артилерії.

Екскомандувач армією США в Європі Бен Годжес заявив, що Росія не здатна повною мірою скористатися захопленням Вугледара на Донеччині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua