Support and Rescue: The “Eskulab” Foundation of Serhiy Dyadyushko has been providing military personnel with rations and medications for 2.5 years..

Support and Rescue: The “Eskulab” Foundation of Serhiy Dyadyushko has been providing military personnel with rations and medications for 2.5 years.
Support and Rescue: The “Eskulab” Foundation of Serhiy Dyadyushko has been providing military personnel with rations and medications for 2.5 years.

Понад 600 тисяч літрів українського борщу та 10 тонн медикаментів, а також безліч інших добрих справ. Саме такий обсяг допомоги армії надав благодійний фонд «Ескулаб», співзасновниками якого є Сергій та Наталія Дядюшко, за неповні два роки існування. Свою підтримку фонду і його фундаторам висловили експерти Сергій Шабовта і Олег Постернак.

Офіційно фонд був створений 7 квітня 2022 року. Однак, як розповіла його керівниця Наталія Дядюшко, з перших днів широкомасштабного вторгнення на базі мережі лабораторій «Ескулаб» було розгорнуто кухню, де в режимі 24/7 готували сухпайки, борщі, енергетичні і противірусні батончики для українських бійців.

Одним із засновників благодійного фонду став співвласник мережі «Ескулаб» Сергій Дядюшко. Організація забезпечує здорове харчування та закупівлю медикаментів для ЗСУ, а також підтримує цивільних українців, що постраждали внаслідок воєнних дій та опинилися в складних життєвих умовах. Місія фонду – допомагати, щоб підтримувати та врятувати.

pastedGraphic.png

Сергій і Наталія Дядюшко

Продукти для створення сухпайків фонду надають фермери, малий і середній бізнес, монастирі, церкви та благодійні організації, серед яких Червоний Хрест і «Карітас». Як наголошує Сергій Дядюшко, у фонді трудяться не лише волонтери, але й працівники лабораторії. Протягом доби вдається сформувати 1 200-1 300 пакунків, тобто близько 12-13 тисяч порцій.

Днями сухі сніданки, сухий борщ та зупки від «Ескулабу» отримали воїни 14-тої бригади оперативного призначення імені Івана Богуна «Червона Калина». Крім того, фонд оголосив про збір «1000 ситих бійців», загальна мета якого – нагодувати тисячу захисників.

pastedGraphic_1.png

Фонд «Ескулаб» оголосив збір

Діяльність команди фонду та його співзасновників Наталії і Сергія Дядюшко неодноразово була відзначена подяками від громадських організацій та командування військових підрозділів.

І все це – попри зовнішній тиск на бізнес «Ескулабу», який триває в юридичній та інформаційній площині.

«У випадку з успішною компанією «Ескулаб», яка по праву входить до трійки найкращих мереж медичних лабораторій країни, кому вигідне блокування? Кому на руку дискредитація компанії ПСМЛ «Ескулаб» у Львові, яка оснащена сучасним лабораторним обладнанням та входить сьогодні до ТОП-10 платників податків регіону?», – обурюється експерт з питань безпеки Сергій Шабовта.

pastedGraphic_2.png

Сергій Шабовта і Олег Постернак

Наслідком атаки на «Ескулаб» є створення проблем простим людям: співробітникам компанії та її пацієнтам, підкреслює політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак. Водночас, переконаний він, Сергій Дядюшко обирає лише законний шлях захисту і продовжує доводити справу до справедливого кінця у суді.

Експерти наголосили на важливості інформаційної підтримки чесного бізнесу родини Дядюшко, адже на кону – не лише своєчасна і невідкладна допомога сотням тисяч пацієнтів, а й такі важливі для української армії добрі справи БФ «Ескулаб».


Read also

Get access to the fresh news channel 112.ua

Go