ЄС із союзниками прагнуть посилити ліміт цін на російську нафту.

ЄС із союзниками посилюють ліміт цін
ЄС із союзниками посилюють ліміт цін

ЄС і країни-партнери обговорюють санкції проти Росії та ціни на нафту

Зустріч Європейського Союзу та 12 країн-партнерів відбулася у Брюсселі. На ній розглядалися питання ефективності санкцій проти Росії та підвищення максимальної ціни на російську нафту для країн G7.

Група G7 разом з ЄС встановила обмеження ціни на нафту у $60 за барель у кінці 2022 року. Це обмеження призвело до заборони використання західних транспортних послуг і страхування для нафти, яка була придбана за вищою ціною. Такі заходи були вжиті для скорочення фінансування Росією війни в Україні.

Однак з часом ефективність цих обмежень скоротилася через використання Росією старих танкерів зі значним ризиком аварій. Західні країни розпочали накладати санкції на такі судна для відновлення торгівлі.

Зустрічами з питань санкцій керував представник ЄС Девід О'Салліван: "Є ще багато роботи, і всі повинні продовжувати ці зусилля".

За даними Комісії, Росія витратила майже половину свого бюджету на оборону і безпеку. Вони також стверджують, що Росія платить за напівпровідники на 130% більше і за верстати через Туреччину і Китай на понад 300% більше, ніж до вторгнення в Україну. Тому ЄС розглядатиме фінансові установи та транзит товарів з Південно-Східної Азії через Китай, які використовуються російськими військовими.

Зазначимо, що Китай залишається найбільшою проблемою, яку потрібно вирішити.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua