ЄС потрібно 800 млрд євро інвестицій на рік, щоб не відстати від США і Китаю.

Прапор України поруч із євро інвестиціями
Прапор України поруч із євро інвестиціями

Драґі закликав ЄС інвестувати до 800 млрд євро щороку

Маріо Драґі, колишній голова Європейського центрального банку, закликав Євросоюз інвестувати до 800 млрд євро щороку, щоб догнати США та Китай. Він назвав це "екзистенціальним викликом" і закликав зосередитися на розвитку передових технологій, досягненні кліматичних цілей та зміцненні безпеки.

Драґі наголосив, що Європа повинна значно збільшити інвестиції для перетворення своєї економіки і забезпечення конкурентоспроможності. За його словами, економічне зростання ЄС відстає від США, що ставить під сумнів європейський блок впроваджувати цифрову і декарбонізаційну економіку належним чином, щоб конкурувати зі своїми східними і західними суперниками.

«Вперше після Холодної війни ми дійсно повинні занепокоїтися про своє самозбереження. І підстав для об'єднаної відповіді ніколи не було так багато, і я впевнений, що знайдемо сили для реформ у нашій єдності», - сказав Драґі.

Згідно з звітом Драґі, економічне зростання ЄС за останні два десятиліття було повільнішим, ніж у США, особливо через нижчу працездатність. Наприклад, Німеччина стала слабким ланцюжком через високі ціни на енергоносії та втрату конкурентоспроможності на користь Китаю. Наслідки цього вже відчутні у деяких ключових галузях через повільну реакцію на виклики, пов'язані з "зеленим" переходом та промисловими планами Китаю.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua