Єврокомісар анонсував дату оголошення "Групою семи" про їхні внески у Фонд підтримки України.

Група семи анонсує внески у Фонд підтримки України
Група семи анонсує внески у Фонд підтримки України

Єврокомісар питань юстиції Дідьє Рейндерс заявив, що країни-партнери з "Групи семи" повинні оголосити про свої внески в ініціативу 50 млрд доларів для України в Нью-Йорку 25 жовтня.

За словами Рейндерса, схвалення євродепутатами резолюції про створення Механізму кредитного співробітництва та надання виняткової макрофінансової допомоги для України дозволить реалізувати цю ініціативу вже до кінця року та забезпечити виплати у 2025 році.

"Партнери G7 оголосять про свої внески в ініціативу 50 млрд дол. для України в Нью-Йорку 25 жовтня. Ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими союзниками, щоб забезпечити їхні внески до кредитного механізму", - сказав він.

Рейндерс наголосив на важливості надання додаткової і термінової фінансової підтримки для України.

Він пояснив, що Механізм кредитного співробітництва є інструментом для стягнення надприбутків з Росії та надання їх Україні для погашення кредитів партнерів з ЄС та G7. Ця ініціатива також містить інноваційні функції.

"По-перше, на Росію покладається відповідальність за свої дії. По-друге, пропозиція Єврокомісії дозволяє надавати кредит до 35 млрд євро з автоматичною корекцією", - пояснив Рейндерс.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua