Єврокомісія назвала грузинські вибори вирішальними для демократичного розвитку.

Грузинські вибори - ключовий момент демократичного розвитку
Грузинські вибори - ключовий момент демократичного розвитку

Парламентські вибори у Грузії, які відбудуться 26 жовтня, мають вирішальне значення для просування країни до Євросоюзу та для зміцнення демократії. Про це заявила віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова під час слухань в Європарламенті.

"Наступні парламентські вибори будуть важливим тестом для грузинської демократії. Якщо правляча партія буде продовжувати забороняти опозиційні сили та обмежувати права громадянського суспільства і ЗМІ, це буде суперечити меті країни щодо вступу до ЄС та його цінностям", - заявила Йоурова.

Віцепрезидентка Єврокомісії нагадала, що коли Грузія отримала статус кандидата на членство в ЄС, було сподівання, що це спонукатиме її до проведення реформ. Проте, останні закони, які прийняла грузинська влада, завдали шкоди цим очікуванням.

Зокрема, Грузія прийняла закон, який обмежує незалежність громадянського суспільства і ЗМІ, а також інші законодавчі акти, що викликають обурення. Віцепрезидентка Єврокомісії зазначила, що Європейський союз реагує на це заходами, такими як призупинення процесу вступу Грузії до ЄС та зниження політичних контактів.

Йоурова закликала грузинську владу скасувати закони, які суперечать її зобов'язанням перед ЄС та обмежують права громадян.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua