Європарламент закликав терміново зняти заборону на удари України по Росії.

Європарламент закликає зняти заборону ударам України по Росії
Європарламент закликає зняти заборону ударам України по Росії

Європарламент закликав ЄС негайно зняти обмеження на використання українською зброєю проти Росії

У четвер, 19 вересня, Європарламент закликав країни Європейського Союзу негайно зняти обмеження на використання Україною західної зброї проти законних військових цілей на території Росії. Цю інформацію надає "Хвиля".

Під час пленарного засідання Європарламент прийняв резолюцію "Підтримка Україні країнами-членами ЄС". За неї проголосували 425 депутатів, проти - 131, утрималися 63. Усього проголосували 619 депутатів.

Згідно з резолюцією, обмеження на використання західної зброї Україною ставлять її населення та інфраструктуру під загрозу. У зв'язку з цим, парламентарі закликали країни ЄС швидше постачати Україні зброю, зокрема системи протиповітряної оборони та німецькі ракети Taurus.

Крім того, Європарламент висловив підтримку санкціям проти РФ, Білорусі та країн та організацій, що надають Росії військові технології та обладнання. У резолюції також закликають до ембарго на російський газ, санкцій проти "Газпрому" та нафтових компаній Росії. Депутати також вимагають санкцій проти морських суден, які обслуговують енергетичні проекти Росії в Арктиці.

Депутати Європарламенту також закликають до розширення гуманітарної підтримки України з боку ЄС і просять розробити план фінансової підтримки для відновлення України та не зменшувати фінансування.

Резолюція Європарламенту є рекомендаційною і не має юридичної сили.

Нагадаємо, Байден та Стармер обговорили дозвіл на удари по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua