Євросоюз оштрафував компанію Meta на понад €90 мільйонів: названо причину.

Євросоюз оштрафував Meta на €90 мільйонів
Євросоюз оштрафував Meta на €90 мільйонів

Ірландська комісія з захисту даних оштрафувала Meta Platforms на 91 млн євро

Компанія Meta Platforms, яка володіє Facebook, отримала штраф у розмірі 91 млн євро від Комісії із захисту даних Ірландії (DPC) через недбале зберігання паролів користувачів. За інформацією Reuters, DPC визнала потенційну небезпеку, пов'язану з неконтрольованим доступом до цих даних.

Представник Meta заявив, що компанія ужила серйозних заходів для усунення помилки, яку виявила у 2019 році. За словами компанії, немає жодних доказів зловживання чи незаконного доступу до паролів. Meta позитивно співпрацювала з DPC протягом всього розслідування, - зазначив речник компанії.

Розслідування DPC щодо Meta розпочалося п'ять років тому після того, як компанія повідомила про несанкціонований доступ до деяких паролів. Відразу після цього Meta зізналася у вині, а DPC підтвердила, що ці паролі не були доступні третім особам.

DPC є провідним регулятором ЄС для багатьох американських інтернет-компаній, які мають операції в ЄС. Meta вже нараховує загальну суму штрафів у розмірі 2,5 млрд євро за порушення Загального регламенту із захисту даних (GDPR), прийнятого в 2018 році. У 2023 році був накладений найбільший штраф в розмірі 1,2 млрд євро, який Meta оскаржує.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua