Євросоюз веде розслідування щодо Telegram.

Євросоюз - розслідування щодо Telegram
Євросоюз - розслідування щодо Telegram

Європейський Союз розпочав розслідування, щоб з'ясувати, чи breachinal Telegram правила щодо цифрових послуг ЄС. Експерти підозрюють, що Telegram знизив свою присутність в ЄС, щоб уникнути обов'язків, пов'язаних з досягненням межі у 45 мільйонів користувачів. Згідно з цими правилами, великі онлайн-платформи підпадають під юрисдикцію ЄС і повинні дотримуватися правил, що регулюють їх вплив.

У лютому Telegram заявив, що в ЄС є 41 мільйон користувачів, але не представив оновлені дані згідно із Законом ЄС про цифрові послуги. Замість цього, Telegram заявив, що має менше 45 мільйонів активних одержувачів протягом місяця в ЄС. Це порушує закон, і, можливо, розслідування ЄС підтвердить перевищення реальної кількості користувачів межі для "дуже великих онлайн-платформ".

Згідно з правилами, такі "дуже великі платформи" повинні виконувати більше обов'язків, пов'язаних з дотриманням законодавства, модерацією контенту, здійсненням аудиту третьою стороною та обміном даними з Європейською комісією.

За даними Financial Times, Європейська комісія проводить технічне розслідування, щоб встановити кількість користувачів Telegram в ЄС. Представники ЄС також ведуть перемовини з Telegram щодо його власних розрахунків щодо користувачів в ЄС.

Комісія має інструменти

Томас Реньє, речник Комісії з питань цифрової політики, заявив, що ЄС має засоби для перевірки точності даних про користувачів. Якщо комісія вважає, що Telegram подає неточну інформацію, вона може визнати його "дуже великою платформою" згідно зі своїм розслідуванням.

Нагадаємо, що Бельгійський інститут поштових послуг і телекомунікацій стане регуляторним органом, відповідальним за контроль над діяльністю Telegram.

Павло Дуров, засновник Telegram, під наглядом суду вільний, але не може залишати територію Франції та повинен з'являтися в поліції двічі на тиждень. Йому пред’явлені звинувачення у порушенні законодавства.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua