ФБР розслідує факти розсилки листів із погрозами членам виборчих комісій США.

Листи з погрозами членам виборчих комісій
Листи з погрозами членам виборчих комісій

Представники виборчих комісій шести штатів США отримали листи з погрозами. Ці випадки зараз розслідують ФБР та Служба поштової інспекції, повідомляє NBC News.

За словами представника правоохоронних органів, наразі жодного небезпечного матеріалу не було знайдено в пакунках, які отримали представники виборчих органів в шести штатах.

Але ФБР закликало виборчі комісії бути пильними після цих погроз і надіслання листів з підозрілими речовинами в офіси державних секретарів по всій країні.

Ці листи були надіслані в офіси генерального прокурора та виборчі офіси штатів Небраска, Айова, Канзас, Теннессі, Вайомінгу та Оклахоми.

На пакунках, які надійшли, був зазначений абревіатура "U.S.T.E.A.", що означає "Армія знищення зрадників США".

Вчора через цей випадок в Канзасі було евакуйовано офіс держсекретаря, а також офіси в Айові та Оклахомі.

ФБР заявило, що спільно з Службою поштової інспекції робить все можливе для встановлення кількості надісланих листів, потенційно визначення відповідальних осіб і мотивів цих листів.

Також правоохоронні органи активно перехоплюють будь-які подальші листи, щоб уникнути поширення погроз.

Важлива рекомендація для виборчих органів: всі підозрілі речовини слід розглядати як небезпечні і діяти відповідно до протоколів безпеки.

Зазначимо, що ці погрози надійшли до виборчих чиновників всього за кілька тижнів до виборів президента, які відбудуться 15 листопада.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua