Financial Times: ЄС прогнозує складну зиму для українців.

Глядачі під канікули у засніженому лісі
Глядачі під канікули у засніженому лісі

Україна знаходиться перед складною зимою, через яку втратила половину енергопотужності через обстріли та військові дії. Комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон говорить про те, що прийдешня зима стане великим випробуванням для українського народу, схожим на Другу світову війну.

Наступна зима найімовірніше випробує стійкість українського народу так, як не було ніколи з часів Другої світової війни - заявила Сімсон.

Сімсон зазначає, що Росія посилила атаки на енергетичну та цивільну інфраструктуру України, знищивши об'єкти, які були відновлені після реконструкції. Вона стверджує, що Росія знищила або захопила половину виробництва електроенергії, яка необхідна Україні взимку.

Представниця ЄС попереджає, що відсутність електропостачання призведе до відсутності води, опалення та інших основних послуг. Деякі райони України можуть стати житлово непридатними під час холодних морозів.

Сімсон закликає міжнародну спільноту докласти більше зусиль, щоб підтримати Україну. Вона пропонує ремонт електрота теплогенеруючих потужностей, постачання генераторів, встановлення сонячних панелей та посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Кадрі Сімсон закликає всіх, хто може допомогти, надати підтримку Україні перед наближенням зими.

Нагадаємо, що в Україні знову планують вимикати електропостачання для споживачів з 19 серпня. Кабінет міністрів також шукає кошти на розширення виробництва електроенергії в Чернігівській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua