Financial Times: Підозрюваний у замаху на Трампа їздив в Україну, щоб потрапити на війну.

Зображення людини, яка їздила в Україну
Зображення людини, яка їздила в Україну

Американець Раян Рут, обвинувачений у замаху на американського президента Дональда Трампа, прибув до України у 2022 році, щоб приєднатися до боротьби проти Росії у складі "Іноземного легіону". На кордоні Польщі з Україною його не пустили через вік, проте Руту вдалося організувати волонтерів на Майдані Незалежності.

Головною метою Рута було підтримувати іноземних бійців та тих, хто допомагає Україні. Він розклеював листівки по Києву, закликаючи іноземців приєднатися до "Іноземного легіону" та боротися проти окупантів. Рут також намагався залучити увагу афганських військовослужбовців, які тікнули з країни після приходу Талібану.

Відомо, що Рут отримав відмову від Головного управління розвідки та міжнародного легіону через свою дивну поведінку. Проте це не перешкодило йому спробувати принести свій внесок у боротьбу на боці України.

Стрілянина поруч з кандидатом у президенти США

Учора стало відомо, що поруч з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом сталася стрілянина. Трамп знаходиться в безпеці, а стрілянина трапилася поза територією клубу, який відомий високим рівнем злочинності.

ФБР розглядає цю стрілянину як можливу спробу замаху на Трампа. Секретна служба США підтвердила, що її агент відкрив вогонь по озброєному підозрюваному у гольф-клубі, де перебував Трамп.

Підозрюваним у замаху є 58-річний Райан Веслі Рут. Під час його арешту знайшли два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 був знайдений поруч з місцем інциденту.

Ця подія сталася після попереднього замаху на Трампа, який стався два місяці тому. У липні Томас Метью Крукс вистрілив у Трампа під час мітингу, поранивши його вухо.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua