Financial Times про північнокорейські війська в Україні: чому це турбує Китай.

Північнокорейські війська українському узбережжі
Північнокорейські війська українському узбережжі

Китай занепокоєний поглибленням співпраці між Росією та КНДР

Китай висловив своє занепокоєння через зростання військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. За даними Financial Times, Пекін висловив свою незадоволеність перед відправкою військ КНДР на підтримку Росії в війні з Україною. Китай не назвав КНДР "дружньою сусідньою країною" під час 75-річчя заснування КНР.

Експерти зазначають кілька причин, які турбують Китай, включаючи порушення балансу сил на Корейському півострові, ризик посилення військового альянсу між США, Японією та Південною Кореєю, загрозу відновлення конфронтації часів холодної війни і можливість втрати впливу на КНДР як буферної держави.

Особливе занепокоєння викликає Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між КНДР і Росією, який був підписаний у червні.

«Участь військ КНДР у війні проти України може зробити КНДР цільовою для Києва, що потенційно може втягнути Китай у конфлікт через існуючі договори про захист Північної Кореї», - зазначає Шен Дінлі, професорка міжнародних відносин з Шанхаю.

Ректор Школи міжнародних досліджень Нанкінського університету Чжу Фенг застерігає, що Китай потрапив у складну ситуацію і це справжня дилема.

Перші підрозділи з Північної Кореї уже прибули на Курщину.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua