Financial Times: Україна розглядає компроміси, а Байден може прискорити вступ до НАТО.

Логотип Financial Times на тлі прапорів України, США і НАТО
Логотип Financial Times на тлі прапорів України, США і НАТО

Україна звернулася до західних партнерів про гарантії безпеки

Угорське видання Financial Times опублікувало статтю, в якій розповіло про складну ситуацію в Україні. За словами західних дипломатів, українські посадовці виражають більш відкрите ставлення до можливого припинення вогню, навіть за умови присутності російських військ на окупованих територіях.

"Найголовніше для нас - це гарантії безпеки. Вони мають бути правдивими, оскільки інакше це просто не закінчить війну, а лише створить передумови для нової", - заявив неназваний український чиновник.

За словами невідомого західного високопосадовця, вступ до НАТО є єдиним рішенням для України. Існують певні ознаки того, що президент США Джо Байден може просунути увагу до заявки України на членство в НАТО до кінця свого президентського терміну.

Деякі експерти пропонують модель членства, яка буде подібна до тієї, що була застосована для Західної Німеччини і тривала більше трьох десятиліть. В Офісі Президента України зазначають, що немає планів щодо припинення конфлікту або передачі територій Росії. Президент Зеленський має свій "план перемоги", але деталі його поки залишаються невідомими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua