Фітнес-тренер з Одеси підпалював військові авто у трьох містах України.

Біфштекси під гарячим димом дегустація Fit Camp
Біфштекси під гарячим димом дегустація Fit Camp

Служба безпеки України повідомила, що 32-річний одесит, за вказівкою ФСБ, підпаливав службові автомобілі Сил оборони в Києві, Дніпрі та Одесі. Зловмисника вже затримали, йому загрожує до 8 років ув'язнення за перешкоджання діяльності ЗСУ.

За вказівкою російської спецслужби, поплічник ФСБ підпалював службові авто Сил оборони у Києві, Дніпрі та Одесі. Найбільше ворога цікавили військові позашляховики, пікапи та мультівени.

За інформацією СБУ, 32-річний фітнес-тренер з Одеси, за інструкціями російських спецслужб, знищував автомобілі українських захисників. Фігурант намагався підпалити 6 транспортних засобів Сил оборони у трьох містах країни.

Зловмисник спочатку прибув до Києва з Одеси, де взяв квартиру в оренду. Потім він придбав рідину та сірники, маскуючись під темний одяг та капелюх, підпаливав припарковані військові авто та відзняв це на відео. Спецслужба РФ використовувала ці відеозаписи для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій.

За даними СБУ, зловмисник був зв'язаний з представником генштабу збройних сил РФ, який надавав йому завдання і інструкції, включаючи методи вчинення підпалів та конспірацію. Під час обшуків, вилучили мобільний телефон з доказами спілкування з російським розвідником.

Затриманого повідомили про підозру та вирішується питання про додаткову кваліфікацію його злочинів. Слідчі Служби безпеки працюють над розкриттям ще одного випадку затримання агента ФСБ на Вінниччині, який намагався проникнути на склади з боєприпасами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua