Флорида готується до найбільшої за сім років евакуації.

Евакуація на Флориді - найбільша за 7 років
Евакуація на Флориді - найбільша за 7 років

Ураган "Мілтон" посилився до четвертої категорії

Ураган "Мілтон", що наближається до США, зміцнився до четвертої категорії, повідомляє Sky News. За даними Національного центру ураганів у Майамі, ураган рухається на схід через Мексиканську затоку із швидкістю 150 миль на годину. Прогнозується, що ураган ударить по району затоки Тампа, а потім пройде над Орландо.

Раніше ураган "Хелен", який також був четвертою категорією, спричинив смерть понад 200 людей в південно-східних частинах США, зокрема в Флориді. Зазначається, що деякі райони, які вже постраждали від "Хелен", можуть зазнати ще більше збитків внаслідок урагану "Мілтон".

Директор департаменту з надзвичайних ситуацій Флориди Кевін Гатрі закликає мешканців готуватися до найбільшої евакуації з моменту урагану "Ірма" у 2017 році. Тоді понад 7 мільйонів людей покинули свої домівки перед ураганом, який забрав життя понад 130 осіб. Губернатор Флориди Рон ДеСантіс також попереджує про можливі перебої з електропостачанням та небезпеку зсувів ґрунту.

Обов'язкова евакуація в Пінеллас

Округ Пінеллас, до якого належить місто Сент-Пітерсбург, оголосить обов'язкову евакуацію понад 500 тисяч людей у найнижчих районах. Там вже розпочали евакуацію лікарень та будинків для людей похилого віку та з обмеженими фізичними можливостями.

Зазначимо, що в початку січня Флориду накрили потужні торнадо, які призвели до руйнувань і загибелі людей. Торнадо зачепили кілька міст, спричинивши пошкодження будинків і ліній електропередач. Близько 100 тисяч осіб залишилися без світла, а загиблих стало мінімум чотири.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua