Фон дер Ляєн створить окрему посаду єврокомісара з питань розширення.

Фото Фон дер Ляєн створить окрему посаду єврокомісара з питань розширення
Фото Фон дер Ляєн створить окрему посаду єврокомісара з питань розширення

Урсула фон дер Ляєн оголосила про створення нової посади комісара ЄС з питань розширення

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що в новому складі виконавчого органу ЄС буде окремий посадовець, який буде відповідати за питання розширення.

Про це вона заявила під час промови на форумі в словенському місті Блед.

Фон дер Ляєн зазначила, що протягом свого першого терміну "питання розширення повернулося на перше місце в нашому політичному порядку денному", і велику роль у цьому відіграла війна Росії проти України.

"Ми прагнемо створити сильну, конкурентоспроможну та безпечну Європу, яка включає Західні Балкани, Україну і Молдову, а також всіх, чиї дії відповідають європейським прагненням", - зазначила вона.

Глава Єврокомісії підкреслила, що ЄС - "спільнота демократій", тому країнам, які бажають вступити до неї, доведеться впровадити необхідні реформи та вирішити двосторонні конфлікти.

"Я хочу, щоб наша робота (з розширення. - Ред.) стала ще більш інтенсивною. У наступному складі Комісії розширення повинно стати постійною роботою, для якої буде виділено достатньо ресурсів. Тому я призначу спеціального комісара з питань розширення. Разом ми зможемо створити нову історію", - заявила фон дер Ляєн.

Раніше в Єврокомісії питання розширення об'єднували з питаннями сусідства, які стосуються відносин ЄС з країнами Середземномор'я та Південного Кавказу, які не входять до Євросоюзу і не бажають до нього приєднуватися.

Джерело: Європейська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua