Фотографи шокували знімками звільнених із полону українців.

Фотографія звільнених українців
Фотографія звільнених українців

Фотографи Костянтин та Влада Ліберови опублікували світлини українських воїнів, яких звільнили з російського полону 24 серпня. Додому повернулися 115 українських захисників, серед яких були бійці Національної гвардії, ЗСУ, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби. Українцям, що перебували у полоні, не надавали належну медичну допомогу.

«Ми не можемо нічого коментувати, оцінювати чи розповідати історії хлопців. Все це зачекає свого часу. Але ці фотографії, сподіваємось, дадуть вам краще уявлення про російський полон, ніж будь-які слова. Тому дні обміну повинні бути найбільшим святом для кожного з нас, а повернення всіх без виключення наших хлопців та дівчат додому є головним пріоритетом, незалежно від затрат часу. Це те, що має нас об'єднувати, а не розділяти», - зазначено в дописі.

На світлинах видно, що захисники сильно змарніли, а тіло багатьох з них вкрите ранами.

Нагадаємо, що є складнощі з поверненням бійців Нацгвардії «Азов» з полону, про які президент України Володимир Зеленський заявив під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

Раніше командир бригади Нацгвардії «Азов» полковник Денис Прокопенко обурився обміном полоненими, який відбувся 24 серпня. Він зазначив, що День Незалежності України має бути приділений, по-перше, вдячності. Вдячності тим, хто віддав себе захисту України. І не на останньому місці - тим, хто зберіг українську незалежність в абсолютно безвихідній ситуації, діючи згідно наказу. В повному оточенні, без достатнього розподілу зброї та медикаментів, проти переважної сили ворога.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua