Газета The New York Times повідомила, скільки F-16 цьогоріч зможе використати Україна.

Ф-16 на авіабазі в Україні
Ф-16 на авіабазі в Україні

Україна отримає винищувачі F-16 від своїх партнерів, але зможе застосувати їх на полі бою в обмеженій кількості через брак персоналу.

За інформацією The New York Times, ці винищувачі будуть використовуватися з потужними системами радіоелектронної боротьби та різноманітним озброєнням, разом із західними системами ППО, такими як Patriot. Вони покращать захист українських міст і інфраструктури, а також розширять зону небезпеки для російських пілотів.

У Росії було так багато часу, щоб зміцнити свою оборону, особливо вздовж лінії фронту. F-16 та їхні пілоти зіткнуться з жорстким опором російської ППО як на землі, так і в небі

Офіційні особи США планують підготувати близько 20 льотчиків у цьому році. Навчання відбувається у США, Нідерландах і Данії.

Оскільки на один літак привласнюється щонайменше два пілота для відпочинку та навчання, на бойові завдання зможуть вилетіти лише близько 10 F-16. Також проблемою є відсутність навченого технічного персоналу.

Незважаючи на те, що літаки F-16 негайно не змінять ситуацію на фронті, вони значно посилять протиповітряну оборону України.

F-16 вже в дорозі до України, а Бельгія також поставить 30 літаків F-16 в найближчі роки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua