Генерал оцінив дії Сил оборони та армії РФ у Курській області.

Генерал оцінив дії Сил оборони та армії РФ у Курській області
Генерал оцінив дії Сил оборони та армії РФ у Курській області

Українська армія розпочала другий етап Курської операції

У Курській області відбуваються два етапи подій. Перший етап розпочався, коли українська армія зайшла на цю територію і досягла своїх військових цілей. Зараз розпочався другий етап.

Про це повідомив генерал-лейтенант Ігор Романенко, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", у інтерв'ю телеканалу FREEДОМ.

Генерал навів основні досягнення першого етапу Курської операції.

"Перше: попередили наступальну операцію ворога на Сумщині. Друге: відволікали значну частину російських військовослужбовців... І третє: сформували буферну зону, взяли під контроль 1 300 квадратних кілометрів, захопили до 600 полонених... Поліпшили ситуацію, бо Суджа - це хаб, який використовували збройні сили Росії для збирання сил і заведення їх на Харківський та Сумський напрями. Ось це - перший етап", - підсумував він.

Тим часом, російські війська перейшли до оборони, створюючи фортифікаційні споруди навіть на території, куди українська армія не наближалася. Вони також формують угруповання військ, щоб зупинити український наступ та витіснити Сили оборони до кордону.

За словами генерала, росіяни мають намір до кінця року набрати на Курщині війська в кількості 80-120 тисяч осіб. Вже зараз там перебувають 50 тисяч військових, включаючи елітні частини. Це дозволяє їм проводити наступальні операції в декількох напрямках.

Генерал Романенко підкреслив, що на початку контрнаступальних дій росіян, їх наміри були невідомі. Проте, у вересні їх контрнаступ був зруйнований Збройними силами України.

Зараз Сили оборони України активно проводять мобільну оборону, дії якої можна охарактеризувати як активні контрнаступальні та наступальні.

Генерал пояснив, що активна мобільна оборона є складним видом діяльності, бо вона не залишає часу на будівництво.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua