Генштаб підтвердив ураження чотирьох військових аеродромів у Росії.

Пошкодження військових аеродромів в Росії
Пошкодження військових аеродромів в Росії

Українські сили атакували російські аеродроми

Уночі 14 серпня підрозділи Сил оборони та ГУР здійснили атаку на чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях Росії. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У результаті постраждали військові летовища "Халіно", "Саваслейка", "Борисоглєбськ" та "Балтимор".

На цих аеродромах базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інші військові літаки противника

За даними військових, головними цілями були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційна техніка противника. Результати атаки уточнюються.

У операціях брали участь підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України спільно зі Службою безпеки України і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Найбільша атака на російські аеродроми за всю війну

Служба безпеки, Збройні сили та розвідка здійснили найбільшу атаку на російські військові аеродроми за весь період війни. Зазначається, що цей удар було завдано за допомогою далекобійних безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, уночі 14 серпня Воронезька область Росії потрапила під атаку безпілотників. Місцеві мешканці чули звуки польоту дронів та повідомляли про нібито роботу протиповітряного оборонного комплексу.

Також 14 серпня пролунали вибухи в Нижньогородській області Росії, де знаходиться військовий аеродром "Саваслейка", з якого злітають винищувачі МіГ-31К, що можуть нести ракети "Кинджал".

Дані російського Міністерства оборони

Міністерство оборони Росії заявило, що Україна запустила понад сотню безпілотників по військових цілях на території РФ. За даними оборонного відомства, всі 117 дронів було успішно збито.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua