Генштаб розповів про активні бойові дії на Курахівському та Покровському напрямках.

Бойові дії на Курахівському та Покровському напрямку
Бойові дії на Курахівському та Покровському напрямку

Напружена ситуація на фронті: 107 бойових зіткнень з окупантами

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 16:00 4 вересня 2024 року відбулося 107 бойових зіткнень з російськими окупантами.

Найгарячіші зони протистояння зараз знаходяться на Курахівському та Покровському напрямках. Українські захисники роблять все можливе, щоб не допустити просування ворога.

Окупанти продовжують атакувати прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей. Були зафіксовані 5 авіаційних ударів із застосуванням 11 керованих авіаційних бомб по населених пунктах, зокрема в Сумах, Токарах, Новій Слободі, Ямполі та Юнаківці. Також було обстріляно артилерією Сидорівку, Нововасилівку, Славгород та інші населені пункти.

На Харківському напрямку триває битва поблизу Вовчанська. На Куп'янському напрямку ворог 14 разів намагався штурмувати українські позиції біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та Мясожарівки.

Лиманський напрямок зазнав 11 атак противника, з яких чотири вдалося відбити. На Сіверському напрямку окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону поблизу Івано-Дар'ївки.

Краматорський напрямок отримав удар некерованими авіаційними ракетами в Часовому Яру. На Торецькому напрямку противник влаштував вісім атак з наземною і повітряною підтримкою, наразі триває бій поблизу Нью-Йорка.

Покровський напрямок залишається гарячою точкою з 31 ворожим штурмом. Бої продовжуються у восьми локаціях. Ворожа авіація завдала ударів поблизу Олександрополя та Селідового.

На Курахівському напрямку зафіксовано 32 атаки противника. Ворог намагався просунутися поблизу Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

Времівський напрямок відбив дві штурмові дії противника. На Оріхівському напрямку окупанти безуспішно атакували в районі Роботиного. На Придніпровському напрямку відбито п'ять ворожих атак.

Українські захисники продовжують стримувати натиск ворога та захищати територіальну цілісність України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua