Генштаб ЗСУ: Ситуація на фронті загострюється, зафіксовано 74 бойових зіткнення.

Генштаб ЗСУ: Ситуація на фронті
Генштаб ЗСУ: Ситуація на фронті

Збільшення кількості бойових зіткнень на лінії фронту

Станом на 16:00 30 липня 2024 року Генеральний штаб Збройних Сил України повідомляє, що кількість бойових зіткнень вздовж лінії фронту значно зросла.

Протягом доби було зафіксовано 74 бойових епізоди.

Окупанти продовжують активно застосовувати авіацію, зокрема коригувальні авіабомби, та здійснюють атаки на всіх напрямках сходу та півдня України. Особливо інтенсивні бої відбуваються на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Українські війська відбили три атаки росіян поблизу Вовчанська, ще одне зіткнення триває.

Куп'янський напрямок зазнав трьох спроб ворога покращити своє тактичне положення в районах Новоосинового та Піщаного. Дві атаки все ще тривають.

Лиманський напрямок став ареною 12 боєзіткнень, з яких шість ще не завершилися. Ворог атакує в районах Макіївки, Невського, Верхньокам'янського, Переїзного, Виїмки та у Серебрянському лісі.

На Краматорському напрямку триває бій в районі Часового Яру, де противник намагається просуватися на позиції українських захисників. Одну атаку вже відбито.

Торецький напрямок зазнав шести атак за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації. Бої тривають поблизу Північного та Нью-Йорка.

Найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку, де ворог здійснив 32 спроби штурму українських позицій у різних населених пунктах.

На Курахівському напрямку триває одне боєзіткнення в районі Красногорівки. Дев'ять ворожих штурмів було відбито поблизу Парасковіївки та Костянтинівки.

Времівський напрямок зазнав чотирьох штурмових дій противника в бік Великої Новосілки.

На Оріхівському напрямку українські захисники успішно відбили одну атаку ворога. Загарбники активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Омельник, Новоандріївка і Новоданилівка.

Генштаб підкреслює, що українські воїни стійко стримують наступ противника та завдають окупантам значних втрат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua