Генштаб ЗСУ: За добу вже відбулося 80 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Боєць ЗСУ готується до наступу
Боєць ЗСУ готується до наступу

Продовжуються активні бойові дії на території України

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, станом на 16:00 12 серпня 2024 року, на території України тривають активні бойові дії. Протягом минулої доби було зафіксовано 80 зіткнень з російськими загарбниками.

Сумська та Чернігівська області стали місцем артилерійських та мінометних обстрілів, які були здійснені з території Росії. Постраждали Мала Слобідка, Покровка, Угроїди, Бояро-Лежачі та Блешня. Крім того, ворог здійснив 16 авіаударів по різних населених пунктах цих областей.

На Харківському напрямку противник здійснив три атаки біля Тихого та Вовчанська. На Куп'янському напрямку відбулося шість боєзіткнень. Лиманський напрямок зазнав 17 ворожих штурмів. Три бої відбулися на Сіверському напрямку.

У Краматорському напрямку зафіксували п'ять боєзіткнень, а на Торецькому напрямку кількість атак зросла до восьми. Найінтенсивніші бойові дії відбулися на Покровському напрямку, де українські захисники відбили 19 з 25 ворожих атак.

На Курахівському та Времівському напрямках загарбники безуспішно атакували позиції ЗСУ п'ять разів. Придніпровський напрямок був місцем поразки для росіян, які тричі атакували оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

Ситуація на інших напрямках фронту залишається без змін, а українські військові продовжують стримувати ворога та контролювати ситуацію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua