Герой України із п’ятьма кулями в тілі евакуював групу із засідки на Курщині.

Герой з кулями в тілі
Герой з кулями в тілі

Капітан ЗСУ Юрій Жуковець отримав звання Героя України після засідки на Курщині

Під час засідки на Курщині, капітан Збройних сил України Юрій Жуковець отримав тяжке поранення, але зміг евакуювати особовий склад. 25-річний капітан отримав звання Героя України. Цю історію розповів сам Юрій Жуковець.

«Я здобув вищу освіту в університеті внутрішніх справ, паралельно вчився на військовій кафедрі. В 2020 році я отримав звання молодшого лейтенанта. Відповідно я знав: якщо прийде війна, треба брати зброю і ставати до захисту, а не чекати поки тебе покличуть», - розповідає Юрій Жуковець.

Після отримання освіти, Юрій служив у 216-му батальйоні 125-ї бригади, а потім став командиром роти розвідки у 103-й окремій бригаді територіальної оборони.

Бравши участь у боях на Лиманському напрямку, на Харківщині, Сумщині та Курщині, Юрій був поранений з дуже близької відстані. Маючи п'ять поранень, він зумів евакуювати своїх людей. За свої дії, Юрію було присвоєне звання Героя України та він отримав відзнаку "Золота Зірка".

«Це нагорода всього підрозділу, кожного з моїх хлопців, нашого командування, всіх, хто працював, забезпечував, допомагав ефективно виконувати задачі. Бо якби хоч хтось з них у будь-який момент дав задню, ми б не виконали цю задачу. Це наша спільна нагорода. Ми все робили командно», - відзначає Герой України.

Після поранення, Юрій пройшов 7 операцій та отримує реабілітацію в центрі "Незламні". Він задоволений результатами реабілітації і планує повернутися на фронт після повного відновлення.

«Я коли приїхав, у мене на руці ще два пальці не працювали, а зараз вони почали рухатися і розроблятися - і це тільки тиждень часу. Досить швидко і якісно тут проходить реабілітація», - розповідає Юрій Жуковець.

Крім цього, в інших боївників також є свої незвичайні історії. Наприклад, розвідник із 58-ї окремої мотопіхотної бригади прізвищем Вадос втік з полону й продовжив боротьбу з окупантами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua