«Гірше ще попереду»: фахівець з міграції спрогнозував події на російсько-фінському кордоні.

фахівець міграції передбачає російсько-фінський кордон
фахівець міграції передбачає російсько-фінський кордон

Ситуація на кордоні між Фінляндією та Росією погіршується

Професор Мацей Дущик з Варшавського університету вважає, що ситуація з мігрантами на кордоні між Фінляндією та Росією буде погіршуватися. Він прогнозує, що незабаром мігранти використовуватимуть важкопрохідні ліси, щоб нелегально перетнути кордон. Контроль над цими нелегальними переходами здійснюють злочинні мережі з турками та саудівцями.

Професор Мацей Дущик звинуватив Росію в негативних подіях на кордоні та назвав це "гібридною війною". Він попередив Фінляндію про подальші провокації та прогнозує збільшення кількості мігрантів на кордоні під час виборів президента Фінляндії у січні 2024 року, як спроби Росії вплинути на виборчий процес.

Дущик також стверджує, що Росія та Білорусь користуються мігрантами як джерелом доходу. Він зазначає, що цей бізнес може бути вигідним для російських авіакомпаній, готелів та університетів, а також адміністрації міст.

Дущик закликає країни, що межують з Росією, об'єднатися та розробити спільні контрзаходи. Він наголошує, що імміграція до цих країн відрізняється від імміграції до країн, що межують з Середземним морем.

Навіть Норвегія розглядає можливість тимчасового закриття єдиного пункту пропуску на кордоні з Росією. Влада Фінляндії оголосила про повне закриття чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Росією з 18 листопада.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua