Глава місії МВФ розповів, що думає про плани підвищення податків в Україні.

Глава місії МВФ розповів про підвищення податків
Глава місії МВФ розповів про підвищення податків

Голова МВФ: збільшення податків позитивно вплине на підтримку України

Голова місії МВФ в Україні Гевін Грей висловив думку, що збільшення податків може мати позитивний вплив на готовність міжнародних донорів продовжувати підтримку України. За його словами, підтримку донорів, реструктуризацію комерційного боргу та збільшення податків слід розглядати як єдиний пакет для ліквідації дефіциту фінансування країни.

"Прогрес в ухваленні податкового пакету вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Україну", - зазначив Грей під час дискусії про дефіцит держбюджету, організованої Центром економічної стратегії.

Глава місії МВФ підкреслив, що всі три елементи пакету взаємопов'язані та спрямовані на ефективну ліквідацію дефіциту фінансування. За його словами, затвердження анонсованого урядом податкового пакету буде свідченням прагнення України до більшої самодостатності та незалежності від зовнішньої допомоги.

Підвищення податків урядом:

  • Підвищення ставки військового збору з доходів фізосіб з 1,5% до 5%
  • Запровадження військового збору для юросіб і ФОПів 3-ї групи в розмірі 1% доходу
  • Підвищення або запровадження військового збору на мобільний зв'язок, купівлю банківських металів, нерухомості та автомобілів

Після критики законопроєкту досягнуто попередньої домовленості щодо заміни 1% податку для юросіб з обороту підвищенням ПДВ на кілька відсоткових пунктів з нинішнього рівня 20% і введення фіксованого платежу за сховища АЗС замість авансового податку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua