Голова СБУ анонсував розширення переговорної групи з обміну полоненими.

Голова СБУ анонсував розширення переговорної групи
Голова СБУ анонсував розширення переговорної групи

Група, що займалася обміном військовополоненими, буде розширена за участю СБУ, ГРУ МОУ, МВС, СЗР та омбудсмена. Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк. Він впевнений, що такий варіант дозволить ефективніше боротися за повернення захисників України.

«Я впевнений, що саме такий варіант дасть змогу об'єднати наші зусилля і ефективніше боротися за кожного захисника України, щоб повертати їх додому. Саме синергія та поєднання наших зусиль якнайшвидше дасть відповідні плоди», - переконаний Малюк.

Голова СБУ зазначив, що це стосується не лише військовослужбовців, а й цивільних осіб, утримуваних в полоні Росією з 2014 року. Він підтвердив, що спецпризначенці СБУ затримали понад сотню росіян, включаючи офіцерів та представників підрозділу «Ахмат».

«Учора нами було проведено філігранну операцію, внаслідок якої 102 росіянина потрапили в полон. Ми в майбутньому вже думаємо про те, як максимально ефективно скористатися цим, щоб повернути наших захисників додому», - зазначив голова СБУ.

Обмін полоненими росіянами відбувається за участю військової контррозвідки та слідчих СБУ, які фіксують воєнні злочини, вчинені в Україні. Після того, як полонені нададуть свідчення та пройдуть всі законні процедури з боку ГУР та СБУ, Україна зможе вести переговори щодо їх обміну з РФ.

ЗСУ продовжують вести бої в Курській області і контролювати певну територію. Главнокомандувач ЗСУ заявив, що воїни контролюють 82 населених пункти і продовжують вести наступальні дії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua