Громадяни не бажають йти до армії – начальник Генштабу Чехії .

Громадяни не хочуть йти до армії
Громадяни не хочуть йти до армії

В армію Чехії набирають менше людей

Значна кількість людей залишає чеську армію, а нові набори падають з кожним роком. Про це заявив начальник Генерального штабу чеської армії Карел Ржехка. Він наголосив на необхідності не тільки поповнення армії, а й контролювання процесу виходу людей зі складу та наповнення його новими.

Ржехка заявив, що набір в цьому році є поганим і можуть ввести більш радикальні заходи для залучення нових солдатів, такі як пільги для них. Він також розглядає короткострокові та середньострокові заходи, а також зміни до законодавчих актів разом з міністерством.

У Чехії був закінчений обов'язковий військовий призов ще у 2004 році, і це мало сенс тоді. Однак, зараз тисячі людей виходять з обов'язкового запасу і майже не замінюються новими, що серйозно впливає на потужність армії.

Плани армії Чехії

На початку року в чеській армії було 27 826 професійних військовослужбовців та 4 266 активних резервістів. За стратегічними планами, до 2030 року армія буде мати 30 тисяч професіоналів та 10 тисяч активних резервістів.

Чеська ініціатива для України

Чехія ініціює постачання 500 тисяч артилерійських снарядів Україні до кінця року. Про це повідомив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала. Якщо знайдуться країни-донори, які підтримають ініціативу, цю програму можуть продовжити, оскільки потреба в снарядах для України продовжується.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua