Хакери атакували понад 800 російських серверів.

Хакерська атака на 800 російських серверів
Хакерська атака на 800 російських серверів

Хакери ГУР атакували понад 800 серверів у Росії

Протягом останніх чотирьох днів хакери ГУР (Головного управління розвідки Міноборони) атакували більше 800 серверів у Росії. Про це повідомила воєнна розвідка за джерелом, яке вказала rbc.ua.

Унаслідок цих атак були повністю знищені документи та дані, які зберігалися на атакованих серверах. Сервери, що постраждали, належали військовим, адміністративним та фінансовим установам, які забезпечують агресію РФ проти України.

Втрата даних та документації призвела до часткової або повної зупинки роботи споживачів та надавачів послуг у різних сферах, а також зумовить необхідність витрати додаткових ресурсів на пошук та відновлення даних і вкотре продемонструє місцевому населенню низький рівень технічного забезпечення в РФ

Усі дані на атакованих серверах були видалені без можливості відновлення.

Атаки ГУР створили проблеми для Росії

Ці атаки ГУР стали однією з декількох кібератак, спрямованих на Росію. Раніше українські хакери атакували банки та інші фінансові установи РФ. Крім того, працівники ГУР провели кібератаку на російську компанію з розробки ядерної зброї, в результаті чого Україна отримала корисну інформацію.

Отже, ці атаки ГУР завдали шкоди не лише Росії, але й підтвердили низький рівень технічного забезпечення в цій країні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua