Хакери ГУР провели кібероперацію проти Росії: уражені військові та цивільні установи.

Уражені військові і цивільні установи
Уражені військові і цивільні установи

Українські розвідники вдалося зламати федеральний центр видачі цифрових підписів в РФ. В результаті атаки, вони знищили важливі дані на серверах підприємства і отримали базу даних з мільйонами електронних цифрових підписів користувачів. Отримані дані планують продати, а зароблені кошти будуть спрямовані на потреби безпеки і оборони України.

Розвідники разом з групою активістів BO Team провели операцію проти російського федерального центру «Основание», який видає електронні цифрові підписи. Серед клієнтів центру є банки, військові та інші державні установи, включаючи «Вєртольоти россії», «Альфа-Банк», «Транснєфть тєлєком», «Трансмашхолдінґ», «Сєрєбро маґадана».

Розвідники також зазначили, що це підприємство має акредитацію у міністерстві цифрового розвитку РФ і вважається найбільш захищеним і надійним в країні.

Зображення на сайтах підприємств

Також на деяких сайтах російських підприємств з окупованих міст з'явилися зображення українського воїна з написом «Відновимо кордони до останнього метра». Зокрема, це сталося на сайтах підприємства «Камаз-Центр» у Донецьку, «Айтіком» у Сімферополі і «Арістеліс» у Маріуполі.

Раніше українські хакери здійснили кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи РФ. Також була здійснена кібератака на російське підприємство з розробки ядерної зброї, яка принесла корисну інформацію для України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua