Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь.

Удар Хезболлы по Ізраїлю
Удар Хезболлы по Ізраїлю

Хезболла обстріляла ракетами північні райони Ізраїлю з Лівану

Угруповання "Хезболла" здійснило масований ракетний обстріл північних районів Ізраїлю з території Лівану. Система протиракетної оборони "Залізний купол" здійснила численні перехоплення над Галілейським півостровом. Місто Кір'ят-Шмоні та прилеглі населені пункти отримали сигнали повітряної тривоги. За різними даними, було випущено від кількох десятків до 50 ракет. Відповідь на це Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по об'єктах "Хезболли" на півдні Лівану, знищивши пускову установку та інші об'єкти.

Ізраїль також здійснив авіаудар по західному березі річки Йордан, внаслідок чого загинули командир бригади Тулькарм і чотири бійці "Ісламського джихаду". Крім того, після загроз з боку Ірану, США направили авіаносець USS Theodore Roosevelt для захисту Ізраїлю. Пентагон заявив про додаткові заходи підтримки оборони Ізраїлю.

За даними Міністерства охорони здоров'я Лівану, внаслідок ізраїльського удару загинула 17-річна дівчина, ще 6 мирних жителів отримали поранення. За інформацією Axios, Іран може напасти на Ізраїль вже 5 серпня.

Проте Sky News Arabia повідомляє, що Іран планує атакувати Ізраїль 12-13 серпня, у День Катастрофи та Героїзму єврейського народу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua