«Хочеш вертатися під бомби?» Європейські країни відмовляються віддавати українських дітей .

Щаслива дитина загиблого городянина
Щаслива дитина загиблого городянина

Заклади дитячого дозвілля, які евакуювалися до Європи перед початком вторгнення Росії, тепер мають бути повернуті назад. Особливо це стосується дітей, яким вдалося знайти прийомні сім'ї в Україні. Про це повідомила директорка Київського обласного центру соціальних служб Наталія Ібрагімова.

Ібрагімова зазначила, що багато закладів дитячого дозвілля виїхали до Німеччини та Нідерландів. Також були проблеми з Іспанією, де рішення стосовно дітей, які були передані під опіку, приймали місцеві суди.

Завдяки співпраці з посольством України в Іспанії, вдалося повернути українських дітей, які уже знайшли сім'ї в Україні. Однак, Німеччина не має наміру повернути українських дітей назад.

Ібрагімова розповіла, що німецький уряд провів тест з маніпулятивним питанням: чи хочуть діти повернутися в країну, де постійно відбуваються військові дії. Зрозуміло, діти відповіли відмовно. Німці використовують цей тест, щоб довести, що діти не хочуть повертатися. Ібрагімова вимагає проведення подібного опитування з участю української сторони.

Зазначається, що серед анкет, заповнених на сайті Мінсоцполітики, є анкети дітей, які уже перебувають у процесі усиновлення. Багато дітей знаходяться за кордоном з їх усиновлювачами, які виїхали з України під час початку конфлікту.

Ситуацію ускладнює той факт, що попит на усиновлення дітей перевищує їх кількість. Про це повідомила Наталія Ібрагімова.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua